Peng'anaktiri'an terhadap no maxis ku

1st of all, saye nak mintak maaf sangatsangat kat kengkawan yang dah bg msg and kol nombor maxis saya kelmarin n semalam..

maaf sebab pg ni baru sy on nombor tu. tu pun setelah cas setibanya kat ofis..kat rumah xsempat sbb sy cas nset satu ag..nombor yg sy selalu pakai, no celcom..
blh je kalo nak cas duadua, pasang extension, tp sy malas nak amek extension yang guna kat tv...byk sgt plug2 yang nak kene cabut. pas 2 extension 2 tersepit kat belakng tv, sakit tgn nak cabut plugplug yg bykbyk tu semua..(pnjg tol ko bebel nabila, hanya cerita ttg extension tu.) eh bialah , blog saya kan, ...haha
ok2 sambung balik ttg nset tadi...akibat saya meng'anaktirikan' nset bernombor maxis,  nset yg digunakan untuk no maxis terpadam sampai 2 hari pun sy xperasan...haha.
sekali on pg ni pas cas, kau hamek..4 msg.memang la tak banyak, tp semuasemua tu blh dikatekan msg yg penting jugak la.


message message tersebut ialah: sort ikut ke'penting' an msg2 tersebut :


1. dari fari..

- as'kum nabila. leh aku tanye ko dah emailkan lum softcopy report yang aku mintak kat ko ari 2??


fari mintak sy emailkan softcopy report praktikal kat die dari ari selasa yang lepas.sy kate nak emailkan kat die keesokan pgnye...tp almaklum lah, sy ni manusia biasa yg sangatsangat pelupa, 2 yang tak hengat nak emailkan kat fari..die dah msg ingatkan sy pun, sy pulak yang tak tengoktengok msg ni...'maaf sangat2 fari...sekarang ni jugak sy emailkan! yeah.


2. dari kalida..

- salam nabila. mase ko amek cek pinjaman felda tu, kau amek kat jabatan bendahari atau pengarah?


kalida kalida kalida..memang tiap kali ade masalah berkaitan pinjaman felda ko akan refer kat 'den' kan..maaf taw sebab lambat jawab..mesti kau nak uruskan ttg pinjaman ni secepat mungkin kan..maaf sekali lagi tau..sekarang jugak 'den' bagi kau nombor cik puan yg selalu 'den' jumpa tiap kali amek cek pinjaman tu..senang kan.ko blh terus tanya and jumpa cik puan tu....(nak amek hati kalida sbb dah rasa bersalah tahap vavi) kuangkuangkuang..


3. dari aishah..

- Bel...'den' rindu kat kau..ida,  tiot..angah.. rindu kat semua geng2 kite laaa...:(


aishah...salah seorang kawan karib saye..die sekarang amek stpm..die stay kat palong..tiaptiap ari ulangalik pegi sekolah kat palong 4..dulu die dapat gak poli, same kos ngan sye..tapi die ade masalah, agpun buah hati die tertinggal kat palong, same gak amek stpm ngn die..jadi die lebih prefer memilih stpm..die sorang je yang tingal kat palong.yang lain dah keluar, wat haluan masingmasing, study and keje..tu yang aishah jadi cam boring sikit..kalau sy and kawankawan balik, memg kiteorang akan inform kat aishah, and nanti aishah plan ar g jalanjalan...hehe..sian aishah...bagi msg kat sy nak luahkan kerinduan die terhadap sy and kengkawan, tp saya pulak xtengok msg tuh..choyyyy...! spoil lah kau nabila...ecah sayang...sori sangatsangat tau...malam ni 'den' kol ko ye..(amek hati)..
T_T

4. dari maxis..

- u have 5 missed called from 017-***** (2) and 012-271****(3).


nombor pertama, dari tettt...my ex..haha..semenjak dua menjak ni rajin pulak kau msg and kol aku kan..tp sori la, malas sikit la balas msg kau...xde mood..

kedua, dari cipen..3 miskol..cipen jugak one of my bff..lelaki...walaupun die memang famous kat sekolah dulu atas kenakalan die, tapi xtau lah nape n cmane kiteorang blh rapat..padahal kalau nak ikutkan patutnya kiteorang bermusuh.sbb die slalu datang lambat, and sy jugak lah yang selalu bg name die kat ckgu displin..tp agaknye sbb 2 lah kot kiteorang jdi rapat....die akan mengacau sy tiap kali kat kelas die xde cikgu..kelas kiteorang bersebelahan, ...so die akan merayaurayau lah carik pasal..die gak selalu pesan kat sy, 'den' sayang kau tau, kau sorang jer kawan pmpuan yg 'den' rapat and memahami den, kalau ade sapesape yang kacau kau, bagitau je 'den' tau.tau lah 'den' nk ajar eh..wahh..jagejage tau semua...saye ade bodyguard..! hehe..sayang cipen..die gilagila..tp agak 'bega'.penat nasihatkan die setiap kali msg..tp cam curah air kat daun keladi je..die suke wat sumting ikut ati..


moral of the story, pas ni nabila, guna satu nombor jelah..xpayah banyakbanyak, susah orang nak contact..

p/s : kejap sy , kejap den , kejap aku.....




Thanks for reading :)

3 0 Comments...:

yieyaw said... [Reply to comment]

sy len, den len, aku len

erkies said... [Reply to comment]

bile nak register no digi pulak? hekhekhek

ctbella said... [Reply to comment]

yieyaw : tau xpe...and sy, den and aku digunakan tuk org2 yg berbeza gak...untuk kesayangan, kawan2 rapat, and kawan2 bese...sgt2 beza ikut kehendak tuanpunye badan ni..

abg daos : digi ?? aiya...kene tunggu sy beli BB jugak lah...cheyyyyhhhhh...!