Update, update hupdate.. !!

Lamanya tak update blog..  rasa macam dh tak reti pulak nak mengomel kat entri baru nih.  Cuba bercerita guna gambar jelah. Ok kan?

Seperninggalanku menyepi dari blog ni, macam aktiviti yg dah dilakukan.  For the details mai kite tengok gambar kat bawah ni ya.




Time ni ktorang sanggup tak balik kampong, sebab join aktiviti hostel.  Fiesta siswa siswi katenya? Haa. Gitulah..
Best, byk game dianjurkan.  Sy tak ketinggalan jugak join. Masuk pertandingan masuk air dalam botol.  Hehe.. and off course tak menang. :p
Hadiah cabutan bertuah jugak tak kurang hebatnya.  Hadiah handphone, pendrive, speaker, hamper dan macam2 lagi.






Ni pulak keesokan hrnya. Charity work kat rumah ibu dan anak ku sayang ar rayyan di Panchor, Seremban.
Nama aktiviti ni Kasihi dan Sayangi Mereka.
Pengalaman pertama menjejakkan kaki kat rumah ank yatim and orang2 tua.  Macam2 rasa timbul saat melakukan aktiviti ni dan selepas join aktiviti nih.
Sebak bila salam dengan makcik2, dan menangis bila adik2 tu  menangis time ktorang nk balik.  Bila tengok dorang hepi dapat hamper, hiba je rasanya.  Timbal rasa bersyukur dilahirkan dengan keluarga yang sempurna.
Kedua2 rumah kebajikan ni berhadapan antara satu sama lain.  Jadi kami pun dibahagikan menjadi 2 kumpulan dan sy ditugaskan kat rumah anak yatim.  Selepas tuh aktivitinya pulak dibahagikan kepada 2; sukaneka dan gotong royong. 
Sy kena gotong royong membersihkan rumah anak yatim yang jumlah penghuninya lebih kurang 12 orang termasuk penyelianya sekali.
12 orang dan kesemuanya adalah LELAKI.  Bayangkan lah betapa ter’URUSnya rumah tu. Heee
Kami balik sebelum Zohor.  Kejap jer, sebab anak2 yatim tuh ad undangan yg mereka nk attend.



Seterusnya pd hari rabu, Penyampaian Anugerah Ketua Jabatan.(AKJ)






Bg yang bukan dari poli mesti tertanya tanya pe tu AKJ kan? AKJ nih adalah anugerah untuk pelajar cemerlang yg berjaya memperoleh HPNM 3.5 dan keatas masa peperiksaan.  Kira kalo kat U gelarannya ’Anugerah Dekan’. Ek? Sama tapi nama jer lain.
Program nih antara program Kelab Jabatan Perdagangan selain charity work tadi.
Yg tak specialnya program ni sebab di bawah kelolaan sy sendiri sebagai pengarah program.
Satu pengalaman yg baru dan tak kurang jugak memenatkan, memeningkan dan mengecutkan jantung dan hati. Haha.
Pengalaman yg baru bila tak tidur malam menyiapkan paperwork program, bila 3 hari berturut-turut naik turun Jabatan Perdagangan settlekan pape yang patut, bila kena jumpa Pengarah Poli tuk luluskan budget, bila xtidur malam time malam sebelum program tu, takut kalau2 program tuh xberjalan dgn lancar, bila kena susun suma sijil2 ikut senarai nama, bila nak susun nama pelajar yg hadir ikut sijil yg ada, bila nk settlekan dewan lagi byk byk dan bykkk lagi.  Suma2 lah.
Suma kat ats bahu pengarah program. Dan lagi bagus bila pengarah program nya tak ada pembantu. Tak ada timbalan. Baguss…. 
Dan lagi bagus bila pengarah program sendiri tak berpuas hati dengan hasil program yg dibawah kendalian beliau. 





Dan aktiviti last sekali adalah dinner bersama Jawatankuasa Perwakilan Pelajar. (JPP).
Malam yg best sebab petangnya satu beban (AKJ) dah lepas. Hee
Pd malam tu kami Kelab JP ditugaskan untuk bahagian decoration kat dewan. Tema tradisional 1 Malaysia.
Budget ciput, jadi persiapan kami pun ala kadar je.  Idea memang banyak, tp faktor kewangan yg mengehadkan.
Malam tuh kami dinobatkan sebagai Kelab terbaik.  Berjaya mengekalkan kejuaraan selama 3 tahun berturut turut.  Tp ada dua pemenang dan pemenang keduanya Jabatan Kejuruteraan Awam (JKA).






Dah cukup masa untuk bersosial dengan aktiviti2.
Sekarang masa tuk fokus pada final yang tinggal beberapa hari saja lagi.


Khamis, 21
Note Taking
Terjemah BM – Bi
Jumaat, 22
Asas Perakaunan

Isnin , 25
Document Production
Keusahawanan
Khamis, 28
Pembentukan Personaliti


Itulah jadual peperiksaan ku.  Yang tak tahan kalau dalam sehari ada dua paper. Harap2 dapat la mengekalkan pointer cam sem2 lepas n dapat AKJ sem ni sama cam sem2 lepas. Ngeee. 
Lepas dah abis, maka secara rasminya berakhirlah episodku di Politeknik Port Dickson selama 2 tahun pengajian dari Julai 2009 – Julai 2011.



p/s : I believe that he wont and never do such ridiculous things. Sekian.


Thanks for reading :)

4 0 Comments...:

farahkhairi said... [Reply to comment]

fuhhhh bznye..mesti lepas program ko tdo pastu x bangun2 kan..almaklumla apabile si kaki tdo terpaksa mengorbankan waktu tdo nye..hahaha

erkies said... [Reply to comment]

good luck cik nab ;)

ctbella said... [Reply to comment]

@farahkhairi

hehe...a'ah..tu yang terus balik umah, berbulan madu seminggu tu... :DD

ctbella said... [Reply to comment]

@erkies

tqsm... :)))