kenangan NRE

lame nya x update blog..tarikh keramat, 19 NOVEMBER 2010 , ari jumaat hari tu hari last berpraktikal di NRE atau nama penuhnya Kementerian Sumber Asli dan Alam Sekitar. cam2 rase. sedih la paling terasa. sedih sangat. sebab sy rasa suka bekerja berbanding belajar. sampaikan berat badan yg x pernah2 naik tu pun naik semenjak berpraktikal nih. orang slalu cakap, senang ati , sbb tu badan naik. apakah berat badan sy naik sebab sy senang ati berpraktikal ? atau sy senang ati sebab badan sy naik... kihkih.. :D.


hari khamis dan jumaat hari tu ganti tempat kak mas. memang miserable sgt rasenya. xterkejar nak buat sume . dengan surat yg datang bertalu talu, tepon berdering dering, nak sign buku PAP yg datang anta surat, staff yg datang tanyakan En. Wahid, rekod surat masuk, lawatan , dan permohonan yang berlainan sistem masing masing tuh, edar surat bila SUB dah minit, pas 2 ngan nak layan caller yg suh check lawatan die, ngan kak ita datang, cik faiz, suh check folder lawatan si polan polan punya. dah berekod, tapi folder nye tade.. pegi pulak kt dorang , tolong carik. sgt terkejarkejar... ngan SUB ag suruh tolong call kan si staff ni, suruh kemaskan meja die..grrr....ngan nak jawab comm ag..^^. hehe...
memang BPSM banyak gila surat. memang patut la sangat kak mas kena ad pembantu SU tuk uruskan suratsurat biasa, while dia pulak uruskan yg lain...kalau x , tah la, susah..die sendiri merungut hari tu, die x dapat bayangkan lepas sy kuar ni, sebab tade sape nak tolong die rekod and edar surat. kak dahlia duk 2 bulan kat bawah tuh. sorilah ya kak mas, sy dah tolong sedaya yg mungkin, sy cuma mengganti, tp sy rase x byk membantu sgt... maaf atas kecompang campingan kerja sy...(sy budak baru blajar)...^^.


hari tu, rasa biasa je. ganti tmpat kakmas. mulany pelik jugak bila En. Wahid suruh sy panggilkan Kak Odah, xpenahpenah pulak . rupanya En. Wahid suh wat jamuan. adhock. erm cam yang En. Wahid cakap dalam speech die, datang bialah nampak muka dan pergi bialah nampak blakang. huuu...sadis dan sedih ayat tuh . nasib baik x kena bagi speech. memang x prepare ape ape. then dapat la jugak hadiah tanda penghargaan dari En. Wahid secara peribadi dan kakitangan BPSM. thanx berat berat ya u all. sy hargai sgt2. at least email jemputan untuk ke majlis jamuan perpisahan tuk sy 2 boleh jadi memo kepada staff2 yg lain yang x datang akibat masih bercuti raja aji, sebagai makluman tuk dorang yg sy dah x pektikel kt situ.
secara ringkasnya nak rewind balik kenangan dan perkenalkan ngan staff BPSM NRE. sikitsikit jelah.


1. kak dahlia. paling rapat rasanya. ngan die sy rase best. dia cam innocent. orang sarawak. tiap kali dia bercakap jer, mesti rasa nak gelak. mase ari petame LI, duduk kat tmpat die. baru je kawin, tanggal 10/10/2010 arituh..sentiase pesan suh sy pegi umah die kat melaka bile die dah pindah sane nti.. suruh si suami die jemput sy kat poli.. sesuka jer. segan lah sy...huhu..dun wurry kak, sy pasti akan datang jumpe akak...

2. kak mas. staff kesayangn SUB rasenya, sebab PA die. hee.. kecik, comel, baik, suka gelak. terkejut jugak bile tau kak mas dah kawen, anak dua lagi tuh. sbb 1st impression tgok kak mas, ingatkan bujang ag. slalu naik kete kak mas kalo kua kua. kak mas pesan, bile2 free, datang la NRE ari jumaat, boleh jalanjalan cam biase...best2....:D.

3. abg daos. staff lelaki yg paling best and ngam ^^ kat situ. memang friendly. lately ni je baru rapat2 ngn abg daos. sebelum ni tak pun. suka datang kt tmpat sy, wat lawatan mengejut then ckp 'aaa...tgok ape 2'. memg tiap kali die dtg, sy on9 bukak fb la, blog la, carik template la, memg asik terkantoi je ngn die..pg2 time nak punch kad, abg daos mesti kat pantry, tgah wat air...
thanx berat ye abg daos tuk adiah kenangan tuh. halalkan sume mkn minum sy yg abg dah byk blanje sebelum nih...hehe.

4. kak nisah. lembut, ibu dan isteri mithali. bila tgok muka die, sejuk je rase ati. slalu pggil sy tlg carikan ape2 sbb die x brape arif gunakan komputer dan internet. sedih bila die kate ' cmane la bila da tade nti. terkial2 la akak xreti wat '. :'(..kawan yg baik. dan juga ibu yg mithali. tiap kali time rehat, die akan balik, memasak tuk anakanak dan suami die.
5. kak rahimah. orang ganu. salah sorang geng kiteorang. sy, kakmas, kak dahlia dan kak rahimah. teman gi rehat sesame tiaptiap ari sebelum die dtukarkan kat BSASH.

kak aishah, kuat cakap. kak sarah, mate coklat, kak odah, rajin, kak wan, teman borak time nak asar sesame, kak zira, comel lote, kuat gelak, wat lawak, cik faiz, mesra walaupun berpangkat, safwan, CINDEBELLA. i loikeee. azhari, xbyk ckap, abg fahisyam,suka dtg kt tmpat kak dahlia, amek doc yg die print (bil2 slalunye) khairul,baik dan nsem, hafiz, agak garang, kak yatt, baik hati walaupun nampak garang, en tarmizi, ramah, en azizi, kelaka, abg zin, slumber, kak mila,cantik kak nad, lembut, kak ita, raziz, ashrol, cik dayah, cc gayah, azam, nizam dan sume sume lah..nak senaraikan sume memg x cukup. dan tak lupa jugak kt kak farah,terima kasih bg pinjam report ,^^ warga Bpem, pejabat menteri, TKSU, SUBk, BPKN, (tempat2 yg penah ganti PA kat situ ). makcik2 cleaner, guard2, pas nih da tade da budak kecik amek dan pulangkan pas EVERYDAY.

thanx a lot ya u all tuk semua tunjukajar, kenangan, kesabaran, dan ke ke yg lain. guna status fb ku jap,
kepada sume kakak2 dan abg2 kat NRE tuh, di sini sy nk mohon spuluh jari kalo ad wat salah silap sepanjang 5 bulan sy kat sane..segala pengalaman, ilmu, kenangan akn sy simpan dan gunakan sebaik mungkin...moga ukhwah kita sume terjalin selamanya ye...gonna miz u all !! ♥

rabu ni sebelum balik ke palong, nak singgah kejap kat NRE. mau amek cebisan cebisan barang yg tertinggal, n nak jumpa staffstaff yang tade ari jumaat ari tuh. jugak nak salam ngan sume sume. ari jumaat ari tu pun xsempat salam.. (nak sediakan tisu banyak2). entri pas nih nak wat kenangan bersama orang yg banyak berjasa padaku dari mula proses mohon tmpt li sampai la abis li, hehe...kak le ku a.k.a angah ku....
SELAMAT TINGGAL NRE. SELAMAT TINGGAL SEMUA. SELAMAT TINGGAL KENANGAN . PANJANG UMUR KITA KETEMU LAGI.

p/s : ENTRI PALING PANJANG RASENYE...

Thanks for reading :)

4 0 Comments...:

nkara said... [Reply to comment]

gud luck...hehe

buat party tak tunggu kitorang blk raye dulu...

ctbella said... [Reply to comment]

thanx kak yatt...
19hb arituh last...

erkies said... [Reply to comment]

hehe.. kak yat kalau pasal pantang sket kalau x ajak.

:D :D :D

ctbella said... [Reply to comment]

abg daos, hepp...rezeki jgn dtolak , musuh jgn dicari orang kate...hehee..